Loading Dogodki

« All Events

  • This event has passed.

Botrstvo, prostovoljstvo in življenje v Gambiji

9. 6. 2018 17:00-18:30

Številni prostovoljci, botri in obiskovalci Gambije so mnenja, da so Gambijci bolj srečni kot Slovenci. “Kljub temu, da nimajo ničesar, so vedno nasmejani.” Otroci nimajo veliko, vednar so bolj srečni kot v Sloveniji.” “Včasih so lačni, vendar so vseeno dobre volje.” “Plešejo, pojejo in se zabavajo brez alkohola in nabito polnih miz hrane”. To so le nekatere besede, ki so jih izrekli številni obiskovalci Gambije, države, ki ji pravijo tudi Nasmejana obale Afrike.
Zakaj tako mislijo? Ali imajo prav? Ali ni tako, da si vsi želijo v Evropo in Ameriko, ker je tam življenje lepše in boljše, ker so tam ljudje bolj srečni?
Če vas zanimajo odgovori, se nam pridružite!

Na zanimivem predavanju boste spoznali gambijski vsakdan, način življenja in razmišljanja. Spoznali boste zanimivosti, ki jih obiskovalcu ponuja Gambija. Izvedeli boste, kako se je začela zgodba društva Za Otroke Sveta in kaj vse se odvija danes. Slišali boste zgodbe boter in prostovoljk, ki Gambijo in svoje varovance obiščejo vsaj enkrat na leto. Dobili boste vse informacje o tem kako poteka botrstvo, kako projekt vpliva na kvaliteto življenja otrok, ki so vključeni v botrstvo, kako poteka prostovoljno delo, kako prostovoljci preživljajo svoj prosti čas in na kakšen način ste lahko stalno v družbi domačinov.

Vljudno vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
9. 6. 2018
Čas:
17:00-18:30
Dogodek Category:

Prizorišče

KS Malečnik-Ruperče
Malečnik 51
Malečnik,2229Slovenija