Letošnji februar je najhladnejši od leta 2005

Letošnji konec februarja velja za najhladnejšega od leta 2005. Kljub en teden trajajočemu mrazu, letošnja zima velja za milejšo.

Prejšnji teden smo pri nas beležili zajetnejše sneženje, ta teden beležimo temperature, ki so krepko pod ničlo. Do četrtka je s strani Agencija Republike Slovenije za okolje razpisan oranžni alarm za izredno nizke temperature, nekaj dni se temperatura zraka ne bo dvignila nad ničlo. V tem času je pričakovati izdatnejše ogrevanje hiš, stanovanjskih in poslovnih objektov. Zaradi milejše zime je za pričakovati skupno nižje stroške ogrevanja, četudi bo ta teden potrebno za ogrevanje porabiti tudi dvakratno količino energentov kot sicer.

Lanski januar je veljal za rekordnega, kar se temperatur tiče. V daljšem časovnem obdobju, ko je bilo potrebno izdatnejše ogrevanje, se je večkrat govorilo o prekomerni vsebnosti škodljivih delcev v zraku. Tudi na prelomu iz meseca februarja v mesec marec je za pričakovati večjo onesnaženost v zraku, tudi zaradi tega, ker na področju mesta Maribor marsikdo še zmeraj vztraja pri energentih kot sta les in premog, ki v primerjavo z ostalimi, novejšimi bolj onesnažujeta zrak.

Več v prispevku RTS24:

Vir: rts24.si